Pe noi ne-a cucerit de la prima bucatica, datorita gustului deosebit al foilor de miere cu albine si a cremei de mascarpone cu smantana de frisca naturala.
O combinatie de gusturi atat de fine incat iti vei cucerii toti invitatii.
Pas cu pas, am ajuns la un tort bunnnnnn de tot 👇
Ce ingrediente ai nevoie pentru tort
- foi rotunde cu miere de albine pentru tort - 1 pachet
- mascarpone - 500 gr.
- zahar pudra - 75 gr.
- smantana de frisca cu min. 32% grasime - 250 gr.
- esenta de vanilie - 5 gr. (pentru a aroma putin crema)
- visine din compot (sau fructe de padure - varianta aleasa de noi)
- nuca prajita si macinata
Cum se face crema de mascarpone
Iti recomand sa folosesti un mixer planetar/ cu bol, pentru a economisi din timpul amestecarii, dar daca nu ai acasa acest planetar atunci este nevoie sa folosesti mixerul de mana.
Se pune intr-un bol, mascarponele si se mixeaza aproximativ 30 secunde pana devine cremos apoi se adauga si zaharul pudra si se continua pana cand compozitia s-a omogenizat si a devenit cremoasa.
Dupa ce ai obtinut o crema fina, toarna in fir subtire smantana de frisca foarte rece peste compozitie si continua sa mixezi pana cand obtii o crema tare.
Tot acum poti adauga si esenta de vanilie.
Cum asamblezi tortul
Se pune deoparte aprox. 150 gr de crema pentru a imbraca tortul la final (poti sa o pastrezi la frigider pana termini de umplut tortul), iar restul de crema se imaprte in 5 parti egale, pentru fiecare foaie.
Se adauga peste 2 sau 3 foi (aici este in functie de preferinte - poate preferi pe fiecare foaie) visinele din compot stoarse (sa nu aiba exces de suc) sau fructele de padure (Am folosit fructe de padure decongelate; dar se pot folosi si proaspete mai ales ca in perioada verii este sezonul lor si au un gust bun) si peste se presara nuca macinata si prajita.
Continua sa asamblezi in acest mod tortul pana la ultima foaie, iar la final cu cele 150 gr de crema decoreaza tortul.
Poti sa lasi doar crema la suprafata (exact cum am procedat noi) sau poti sa balotezi tot tortul in nuca macinata si prajita la exterior.
Oricum alegi sa faci, iti va iesi un tort minunat si gustos !
Recomandari importante :
- Mascarponele trebuie sa fie rece de la frigider (tinut minim 24 ore si scos doar in momentul in care te apuci de crema)
- Smanatana de frisca trebuie sa fie foarte rece (pana pregatesti foile, platoul pentru tort si celelalte ingrediente - pune frisca la congelator pentru 10-15 min.)